Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دماي هوا در بخشي از مناطق کرمان به 74 درجه رسيده اما در ارتفاعات مرکز استان جنگل‌هاي انبوهي که صدها رودخانه در زير آن‌ها روان است با آبشارهايش روح را نوازش مي‌دهد.

خبرگزاري مهر- گروه استان‌ها: اين روزها شاهد افزايش دما در يزد، سيستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبي در شرق کشور هستيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخي از شهرستان‌هاي جنوبي و شرقي استان کرمان دماي 55 درجه را هم تجربه کرده‌اند و چند روز قبل دماي 74 درجه در عمق کوير مرکزي در کرمان ثبت شد.
اما در همين حال در سرزمين چهار اقليم کرمان پهنه‌اي سرسبز و يکي از زيباترين مناطق گردشگري ايران ميزبان هزاران گردشگري است که به طبيعت کرمان پناه برده‌اند، مربع گردشگري که چهارگوشه‌اش زيبايي و مناظر خيره‌کننده‌اي است.
اين در حاليست که اکثر مردم تصور مي‌کنند تنها در غرب و شمال کشور مي‌توانند چنين فضايي را تجربه کنند اما در اوج گرماي تابستان در ارتفاعات کوه‌هاي هزار در مرکز کرمان که بزرگ‌ترين منابع آب کوير مرکزي کشور نيز محسوب مي‌شوند دماي هوا گاه آن‌قدر سرد مي‌شود که مسافران را غافلگير مي‌کند.
اين پهنه شامل چهار شهرستان کرمان، جيرفت، رابر و بافت مي‌شود. هزاران هکتار جنگل که اکثراً شامل جنگل‌هاي ميوه ازجمله بادام، گردو، درختان گرمسيري و سردسيري هستند که رودخانه‌هاي خروشان را در خود جاي‌داده‌اند.
اگر اين روزها سري به شهرها و دهستان‌هاي ساردو، راين، «تخت سرتشتک»، خبر بافت، درب بهشت بزنيد در برخي از اين شهرها حتي جاي چادر زدن در معابر عمومي هم وجود ندارد، اکثر خانه‌ها به محل اقامتي گردشگران و بومگردي تبديل‌شده‌اند.

روستاهايي که تا چندي قبل به دليل عدم وجود اشتغال از جوانان بومي خالي شده بودند حالا به مرکز گردشگري جنوب شرق تبديل‌شده‌اند.
هرچند مسافران هرمزگاني، يزدي و سيستان و بلوچستاني در بين اين افراد حضور پررنگ‌تري دارند اما وقتي با مسافران به گفتگو بنشينيد حضور مسافراني از شمال و غرب و حتي خوزستان و بوشهر را به‌وفور مي‌توانيد بين انبوه گردشگران مشاهده کنيد.
تغيير ناگهاني نگاه اقتصادي در بستر گردشگري و معرفي پتانسيل هاي طبيعت گردي در استان کرمان موجب شده ساختار اجتماعي بسياري از شهرها نيز تغيير کند
تغيير ناگهاني نگاه اقتصادي در بستر گردشگري و معرفي پتانسيل‌هاي طبيعت‌گردي در استان کرمان موجب شده ساختار اجتماعي بسياري از اين شهرها نيز تغيير کند به‌طوري‌که اگر به شهر راين که در حوزه شهرستان کرمان قرار دارد سر بزنيد خانه‌هايي که تا چندي قبل 20 ميليون هم قيمت نداشتند در حال حاضر بين گردشگران اين خانه باغ‌هاي معمولي با قيمتي بين 150 تا 200 ميليون در اين شهر کوچک و حتي در روستاهاي مانند «تخت سرتشتک» به فروش مي‌رسد.
اداره کل گردشگري استان کرمان براي جبران کمبود زيرساخت‌هاي گردشگري و ايجاد اشتغال در اين روستاها سعي کرده با راه‌اندازي مراکز بومگردي به حجم بالاي تقاضا براي اسکان و خدمات رفاهي پاسخ دهد.
در اين بازار عرضه و تقاضا برخي از واحدها نيز به‌صورت غيررسمي در حال فعاليت هستند و روستاييان بخشي از خانه‌هاي خود را به پذيرايي از مسافران اختصاص داده‌اند.
مربع گردشگري ارتفاعات مرکزي کرمان شکوه زيبايي و منابع پر آب ازجمله هزاران آبشار و رودخانه و برکه را در حالي فرش زير پاي گردشگران کرده‌اند که به نظر مي‌رسد عدم برنامه‌ريزي مسئولان برخي از پتانسيل‌هاي بکر طبيعت‌گردي استان کرمان را قرباني اين بي‌برنامگي کرده است.

عدم وجود نگاه کلان براي سازمان‌دهي طبيعت‌گردي در اين منطقه موجب شده مديريت‌هاي جزيره‌اي در اين منطقه که اکثراً توسط مردم محلي و شوراهاي روستايي انجام مي‌شود برآيند کار را هرچند در کوتاه‌مدت براي گردشگران مطلوب کند اما در درازمدت برخي از زيبايي‌هاي طبيعت را زير پاي گردشگري غيرمسئولانه ناديده بگيرد.
با وجود تمام اماواگرها در اوج گرماي تابستان اگر دنبال مکاني متفاوت و تنوع در برنامه‌هاي سفر خود هستيد و مي‌خواهيد مناظري ببينيد که حتي در مناطق سرسبز کشور هم کمتر مي‌توان مشاهده کرد اين روزها بايد سري به «مربع گردشگري کرمان» بزنيد.
در زمستان و پاييز و اوايل بهار برخي از اين مناطق ازجمله ارتفاعات سرتشتک آن‌قدر سرد مي‌شود که هيچ موجود زنده‌اي در اين مناطق زندگي نمي‌کند و عشاير نيز از اين مناطق کوچ کرده و به مناطق گرمسير جنوب استان مي‌روند.
درب‌هاي بهشت به روي گردشگران باز مي‌شود
شروع گردشگري در طبيعت کرمان از شهر «درب بهشت» آغاز مي‌شود، اين روزها اگر سري به اين شهر کوچک در حاشيه جاده جيرفت – بافت بزنيد، در ابتدا تصور نمي‌کنيد در 160 کيلومتري مرکز استان و در اين ارتفاع از کوهستان‌هاي کرمان وارد شهري شويد که جمعيتش شش هزار و 538 نفر است اما در تابستان 10 هزار مسافر را در خود جاي‌داده باشد.
وجود امام‌زاده سلطان سيد احمد در اين شهر کوچک که از نوادگان امام موسي بن جعفر است بر مرکزيت اين شهر افزوده است اما جاذبه‌هاي بي‌نظير طبيعي درب بهشت موجب شده است نام اين شهر نيز از طبيعت بي‌نظير منطقه گرفته شود.

اين شهر در فاصله 85 کيلومتري شهر جيرفت قرار دارد و از مسير شهرهاي گردشگري راين و بافت نيز قابل‌دسترس است.
درب بهشت در دامنه کوه‌هاي بحر آسمان قرار دارد که مهم‌ترين منابع آبي استان کرمان محسوب مي‌شوند، بارندگي در اين منطقه در استان کرمان سالانه به 312 ميلي‌متر مي‌رسد و بارش 400 ميلي‌متر نيز در اين منطقه ثبت‌شده است.
درحالي‌که در شهر جيرفت گاه در تابستان دما به 48 درجه مي‌رسد اما در سربيژن و درب بهشت که 40 دقيقه تا شهر جيرفت فاصله دارد دماي تک‌رقمي ثبت مي‌شود.
کوهستان‌ها و مراتع پوشيده از جنگل، چمنزار و گلزارهاي متعدد است و متراکم‌ترين جنگل‌هاي انار شيطان کشور در اين منطقه قرارگرفته است.
اين عرصه، زيست‌گاه خرس سياه آسيايي، گراز، گرگ، روباه، خرگوش، لاک‌پشت، مار، گربه وحشي، شغال، کبک، عقاب قهوه‌اي، قرقي، جغد، سار است.
جاده‌اي در ميان جنگل‌هاي گردو
گردشگراني که قصد ديدن مناظر بديع را دارند وقتي به شهر «درب بهشت» رسيدند بعد از گذر از امامزاده بايد مسير خود را ادامه دهند و پس از طي 9 کيلومتر از جاده‌اي که از ميان جنگل‌هاي گردو مي‌گذرد به روستاي «سه دران» مي‌رسند و پس از گذر از روستا به سه دره زيبا مي‌رسند که اوج زيبايي‌هاي درب بهشت در اين مکان قرار دارد.
در اين روستا يکي از زيباترين آبشارهاي استان کرمان وجود دارد و فضا با بوي گياهان محلي معطر شده است.
درب بهشت در زمستان برف‌گير و دماي هوا به‌شدت پايين است و بهترين فصل براي گردشگري در اين منطقه فصل تابستان است.

هرچند در اين شهر کوچک خبري از مسافرخانه و هتل نيست اما مردم خانه‌هاي روستايي را در اختيار گردشگران قرار مي‌دهند و با غذاهاي محلي از گردشگران پذيرايي مي‌کنند.
ارتفاع برخي از مناطق درب بهشت بيش از سه هزار متر از سطح دريا قرار دارد و اقليمي متفاوت را در اختيار گردشگران قرار داده است.
آبشار و روستاي «گيشيگان»عروس روستاهاي کرمان
روستاي «گيشيگان» در نزديکي درب بهشت قرار دارد به‌طوري‌که از شهر تاريخي راين تا اين روستا تنها 30 کيلومتر فاصله است، اين روستا يکي از زيباترين مناطق گردشگري استان کرمان بوده که طي سال‌هاي اخير موردتوجه گردشگران قرارگرفته است.
تمام امکاناتي که يک گردشگر براي بوم گردي نياز دارد در اين روستا در دسترس قرار دارد، مراتع سرسبز و رودخانه‌هاي جاري در اين روستا در کنار گلزارهايي که دشت‌ها را رنگارنگ کرده است از خصوصيات اين روستاي زيبا است.
وجود سد، رودخانه هاي متعدد، باغ هاي انواع ميوه هاي سردسير و گرمسيري، آبگيرهاي بسيار زيبا، گيشگان به خصوص روستاهاي حسين آباد، گروه و عنبرونک را مقصد گردشگري کرده است
آنچه «گيشيگان» را متمايز کرده اين است که اکثر مردم ساکن در اين منطقه تحصيل‌کرده هستند و مردم روستا به اين مسئله افتخار مي‌کنند، محصول عمده اين روستا گردو بوده و به همين دليل اين روستا مملو از باغ‌هاي گسترده گردو و بادام است.
چشم‌انداز بسيار زيباي روستا موجب حضور گردشگران در اين روستا شده است هرچند طي سال‌هاي گذشته مهاجرت از روستا موجب کمرنگ شدن بافت تاريخي منطقه شده است اما گردشگران با ساخت ويلا در روستا چهره «گيشيگان» را تغيير داده‌اند.
وجود سد، رودخانه‌هاي متعدد، باغ‌هاي انواع ميوه‌هاي سردسير و گرمسيري، آبگيرهاي بسيار زيبا، گيشگان به‌خصوص روستاهاي حسين‌آباد، گروه و عنبرونک را مقصد گردشگري کرده است.
راه دسترسي به اين روستا در مسير جاده راين به درب بهشت است اما بايد از سه‌راهي عنبروک جاده محلي «گيشيگان»را طي کرد.
شهر ارگ راين، چنارها و آبشار
شهر راين تا مرکز استان حدود يک ساعت فاصله دارد، اين شهر يکي از قديمي‌ترين مناطق مسکوني استان کرمان است ارگي که در اين شهر قرار دارد درواقع دومين بناي بزرگ خشتي جهان است، ارگ راين صدها هکتار وسعت دارد و مشتمل بر صدها خانه و ارگ حکومتي، برج و بارو است اين ارگ که بسيار شبيه ارگ بم است از مهم‌ترين جاذبه‌هاي تاريخي استان کرمان است.

شهر راين يکي از باغ شهرهاي استان کرمان است که هواي متعادلي دارد به همين دليل به‌صورت ويژه موردتوجه مردم يزد، هرمزگان و سيستان و بلوچستان است، بافت اين شهر طي سال‌هاي اخير چنان تغيير کرده است که حالا مسافران و گردشگران استان‌هاي مجاور در اين شهر صاحب ملک شده‌اند و اقتصاد مردم نيز به‌شدت متأثر از گردشگران شده است.
راين به شهر چنارها هم شهرت دارد و معابر شهر مملو از چنارهاي کهن‌سال است صنايع‌دستي راين نيز بسيار مشهور است چاقو و صنايع فلزي دست‌ساز در اين شهر شهرت دارد و هنوز هم آهنگري‌هايي هستند که اين صنعت را زنده نگه‌داشته‌اند.
اين آبشار که نام راين را با خود يدک مي کشد در زمستان هاي به کلي يخ مي زند و يکي از زيباترين مناظر زمستاني کرمان را ايجاد مي کند در تابستان هم پذيرايي هزاران گردشگر است
اما مهم‌ترين جاذبه طبيعي راين که در دامنه کوه‌هاي هزار قرار گرفته ارتفاعات غربي شهر است که هرسال هزاران کوهنورد و مسافر را به خود جلب مي‌کند.
به دليل استقبال کوهنوردان جان‌پناه‌هاي متعددي در مسير قله کوه هزار احداث‌شده است و راه‌بلدهاي منطقه نيز کوهنوردي در راين را پويا نگه‌داشته‌اند.
پس‌ازاينکه از کرمان به سمت بم حرکت مي‌کنيد در ميانه راه تابلو جاده‌اي فرعي که به سمت راين مي‌رود را نشان مي‌دهد، پس از رسيدن به شهر راين بايد همچنان به سمت غرب شهر حرکت کرد و از شهر خارج شد و پس از طي 30 دقيقه راه به يکي از زيباترين آبشارهاي استان کرمان رسيد. اين شهر تا درب بهشت يک ساعت فاصله دارد.
اين آبشار که نام راين را با خود يدک مي‌کشد در زمستان‌ها به‌کلي يخ مي‌زند و يکي از زيباترين مناظر زمستاني کرمان را ايجاد مي‌کند در تابستان هم پذيراي هزاران گردشگر است بطوريکه در روزهاي تعطيل جمعيتي که در اين منطقه وجود دارد به دو هزار نفر مي‌رسد.
طي سال‌هاي اخير اين منطقه براي حضور گردشگران ساماندهي شده است، آبشار در امتداد رودخانه «زر رود»، در 14 کيلومتري راين و جبهه شرقي کوه هزار واقع‌شده است. اين آبشار درواقع طبقاتي است و در چهار مرحله فرومي‌ريزد و به آبشار اصلي مي‌رسد و پس از فروريختن در ميان بيدها و درختان پايين‌دست امتداد مي‌يابد.
اين آبشار 40 متر ارتفاع دارد و در زمستان‌ها از آن براي يخ نوردي استفاده مي‌شود.
در راين نيز مردم محلي اقدام به ايجاد مراکز بومگردي کرده‌اند اما اين شهر پرجمعيت‌ترين شهر مربع گردشگري ارتفاعات مرکزي استان کرمان است و بيشترين امکانات رفاهي و تفريحي منطقه در اين شهر قرارگرفته است.
بهشتي در نزديکي شهر تاريخي بم
اگر در شهر بم حضورداشته باشيد و بخواهيد به سمت درب بهشت حرکت کنيد پس از خروج از بم به سمت شهر جيرفت به‌زودي به دامنه‌هاي کوه‌هاي بحر آسمان مي‌رسيد. کوهستاني که در جبهه غربي شهر بم قرار گرفته است و به نگين بم شهرت دارد.
دهبکردي روستايي گردشگري است که در دامنه کوه قرار گرفته و تا دره مجاور کوهستان امتداد يافته است. دهبکري در حاشيه رودخانه‌اي به همين نام قرارگرفته است و گردشگراني که از ارگ تاريخي بم بازديد مي‌کنند اگر بخواهند از گرماي شديد تابستان بم فرار کنند به اين روستا مي‌روند.

در اين دهستان 101 آبادي وجود دارد و سکنه برخي از اين روستاها به دليل سرماي هوا به‌صورت فصلي در روستاها سکونت دارند. در دهبکري چهار آبشار وجود دارد و مملو از چنار، گردو و چشمه‌سارهاي متعدد است به‌طوري‌که در هرچند صد متر چشمه‌اي در حال جوشيدن از دل زمين است.
طبيعت اين منطقه محافظت‌شده است و گونه‌هاي در حال انقراض جانوري و گياهي ازجمله خرس يقه‌سفيد و پلنگ ايراني در اين منطقه زندگي مي‌کند.
تاج گردشگري کرمان بر سر يک روستا مي‌درخشد
وقتي مسافران و گردشگران به کرمان فکر مي‌کنند ياد کوير لوت مي‌افتند و تصور مي‌کنند پهنه کرمان بياباني است اما حقيقت اين است کوير بخشي از طبيعت استان کرمان است.
اگر از کرمان به سمت شهر رابر و پس از رسيدن به رابر به سمت دهستان هنزاء حرکت کنيد، در امتداد هنزاء يکي از بي‌نظيرترين مناطق طبيعي ايران را مي‌بينيد، منظره‌اي که بدون شک آن را در استان‌هاي مازندران و گيلان هم نمي‌توان ديد.
در لابه لاي تپه ها برکه هاي متعدد قرار دارد بطوريکه فاصله برکه ها در برخي مکان ها تنها چند صد متر است و منظره اي بسيار زيبا ايجاد کرده است
در ارتفاع بيش از سه هزار متري از سطح دريا به منطقه‌اي به نام «تخت سرتشتک» مي‌رسيد. اين منطقه تا چندي قبل براي مردم کرمان هم غريبه بود اما وقتي عکس‌هاي اين کوهستان در شبکه‌هاي اجتماعي پخش شد حالا اين منطقه به محبوب‌ترين مکان طبيعت‌گردي کرمان تبديل شده است.
ارتفاع در اين منطقه آن‌قدر زياد است که درخت در سرتشتک نمي‌رويد اما ارتفاعات اين منطقه که شکل تپه‌ماهور دارد آن‌چنان سرسبز است که حتي يک لکه خالي از گياه در منطقه ديده نمي‌شود.
در لابه‌لاي تپه‌ها برکه‌هاي متعدد قرار دارد به طوريکه فاصله برکه‌ها در برخي مکان‌ها تنها چند صد متر است و منظره‌اي بسيار زيبا ايجاد کرده است.
ساکنان اين منطقه اکثراً عشايري هستند که حاضرند سياه‌چادرهاي خود را براي اقامت در اختيار گردشگران قرار دهند.
دماي هوا در زمستان نيز در اين منطقه آن‌قدر پايين است که پوشش گرم يکي از نيازهاي اصلي حضور در منطقه است.

انواع محصولات دامي و لبني در هنزاء در اختيار گردشگران است و در ارتفاعات کمتر رودخانه‌هاي خروشان جريان دارد.
مردم روستاهاي اطراف خانه هاي خود را براي سکونت در اختيار مردم قرار مي دهند و با مواد غذايي لبني که اکثرا روزانه توليد مي شود از مسافران پذيرايي مي کنند
ارتفاع اين منطقه 3600 متر از سطح دريا بوده و يکي از خاص‌ترين اکوسيستم‌هاي طبيعي کشور در اين منطقه ايجادشده است. اهالي روستاهاي اطراف خانه‌هاي خود را براي سکونت در اختيار مردم قرار مي‌دهند و با مواد غذايي لبني که اکثراً روزانه توليد مي‌شود از مسافران پذيرايي مي‌کنند.
هنزا و «تخت سرتشتک» از شهر درب بهشت تنها نيم ساعت فاصله دارد و يکي از ضلع‌هاي طبيعت‌گردي کرمان را شکل مي‌دهد.
پارک ملي «خبر» مملو از زيره کرمان
پارک ملي «خبر» کمي دورتر از درب بهشت قرار دارد و بايد براي رسيدن به اين منطقه گردشگري فاصله بيشتري را طي کرد اما اقليم خاص و زيباي خبر موجب شده است اين منطقه موردتوجه ويژه قرار گيرد به‌طوري‌که در تابستان‌ها خبر يکي از مهم‌ترين مکان‌هاي موردعلاقه اعراب خليج‌فارس است.
بزرگ‌ترين پروژه گردشگري خاورميانه در اين منطقه در حال اجرا است.
پس از حضور در شهر بافت در انتهاي جاده بافت – کرمان مناظر بديع و زيبايي را خواهيد ديد اما اگر بافت را به سمت خبر ترک کنيد وارد دنيايي ديگر خواهيد شد.
«خبر» منطقه‌اي پر آب است و رودخانه اصلي به‌يک‌باره از دل زمين به بيرون مي‌جوشد و جرياني خروشان ايجاد مي‌کند که در دل باغ‌هاي گردو و بادام پيش مي‌رود.
خبر به‌عنوان يازدهمين پارک ملي ايران ثبت‌شده است. پلنگ، گربه، کل و بز، شاه روباه، قوچ و ميش، شغال، کفتار، گراز، کارآکال، گرگ، آهو، خرگوش، عقاب طلايي، عقاب دو برادر، عقاب مارخور، دليجه کوچک، هما، کرکس، شاهين، آهو بره، کبک، تيهو، پري شاخ، قمري معمولي، باقرقره، سينه سياه و پرنده جيرفتي در اين منطقه زندگي مي‌کنند و کوهستان‌هاي خبر مملو از زيره کوهي است.
کرمان براي گردشگران تابستاني در بالاترين نقطه استان فرش قرمز گسترده و سفره سخاوت پهن کرده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۳۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنروا: رفح را ترک نخواهیم کرد

آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) امروز با اشاره به خطرات حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد که این شهر را ترک نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری سما، آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آن روا) امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ با اشاره به خطرات حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد که این شهر را ترک نخواهد کرد.

آژانس آن روا اعلام کرد که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح به معنای افزایش رنج و مشکلات غیرنظامیان و جان باختن انسان‌های بیشتر است.

این آژانس تاکید کرد که پیامدهای این امر برای ۱.۴ میلیون فلسطینی ویرانگر خواهد بود.

آن روا خاطرنشان کرد: رفح را ترک نخواهیم کرد و برای طولانی‌ترین مدت ممکن اینجا خواهیم ماند و برای نجات زندگی مردم به کمک‌رسانی ادامه می‌دهیم.

همزمان با تهدیدهای مقامات صهیونیست برای حمله زمینی به شهر رفح در جنوب نوار غزه، ارتش رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه از آغاز روند کوچاندن ساکنان منطقه شرقی این شهر به منطقه خان یونس خبر داد.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز کوچاندن فلسطینیان از منطقه شرقی شهر رفح به سمت منطقه خان یونس در جنوب نوار غزه خبر داد و با انتشار ویدئویی، از ساکنان محله‌های شرقی این شهر از جمله الشوکه، السلام الجنینه، تبه زراع و البیوک خواست تا به منطقه خان یونس بروند.

بر اساس نقشه اعلام شده توسط سخنگوی ارتش اشغالگر صهیونیستی، گذرگاه زمینی رفح در محدوده عملیات نظامی این رژیم خواهد بود.

سخنگوی ارتش اشغالگر اسرائیل اعلام کرد: برای تشویق حرکت تدریجی غیرنظامیان در مناطق مشخصی از پیامک و مکالمات و اطلاعیه‌هایی استفاده خواهیم کرد.

در همین ارتباط، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بر اساس برآوردها، حدود ۱۰۰ هزار غیرنظامی در شرق شهر رفح که تخلیه خواهند شد، زندگی می‌کنند.

این رادیو افزود که تصمیم آغاز کوچاندن ساکنان رفح روز گذشته در شورای جنگ اتخاذ شده است.

کد خبر 751067

دیگر خبرها

  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • واگذاری ۲ هزار و ۶۱۰ زمین در ۱۴ شهر جنوب کرمان
  • منطقه امن کجاست؟+ فیلم
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • ۱۱ هکتار از اراضی دولتی در جنوب کرمان رفع تصرف شد
  • آنروا: رفح را ترک نخواهیم کرد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان